QUIROMASSATGE TERAPÈUTIC


Cuida’T-b, LOW COST, MÀXIMA QUALITAT, MÍNIM PREU!


Preus desde 45€ fins a 65€

Què és el Quiromassatge?
Aquesta tècnica rep el seu nom de “Quirós” que significa “mà” i de “massatge” que és “estrènyer o pastar amb suavitat”. Per tant, quiromassatge significa literalment massatge aplicat amb les mans.

Es podria definir com la tècnica manual de massatge (Massoteràpia) en la qual realitzem maniobres i moviments (passades) molt variats per efectuar un recorregut per tot el cos, és a dir de tots els seus teixits coberts per pell o teixits tous utilitzant per a això la innata eina que són les nostres mans. Les adaptarem virtuosament a l’anatomia del receptor, procurant un alleujament, una sanació, un bé-estar, (se li pot dir com legalment agradi), amb repercussió física i mental.

Aquest oferiment en la faceta espiritual és un intercanvi plaent per al massatgista i per al receptor sent reconfortant per a tots dos, un per absorbir passivament aquesta font de salut vinguda d’un semblant, i l’altre per tenir la satisfacció incommensurable d’alleujar els mals altra persona.

¿En què es basa el Quiromassatge?
El Quiromassatge és un passeig agradable al llarg de l’anatomia de la persona receptora, preferiblement cabal cranial, és a dir des peus cap a cap seguint un ordre en les passades o maniobres.

S’utilitza majoritàriament les mans per a la seva aplicació encara massatgistes més tècnics poden fer ús d’avantbraços, colzes, tècniques miotensives, exploració palpatòria, …

El quiromassatge és sobretot una tècnica agradable, en la seva variant de massatge tonificant, amb excel · lents propietats neurosensitivas, drenants i circulatòries existint variants de tall més intens amb aplicació esportiva i tractant de contractures musculars i altres patiments de l’aparell locomotor.

El massatge està lligat a la vida en el regne animal. En el cas de l’humà, a dia d’avui, és una tècnica que domina com a teràpia i aquesta evolucionada i protocol·litzada però no oblidem que és un gest primari d’oferiment d’amor a les mares, d’auto-alleujament reflex automàtic davant un dolor.

Qualsevol persona pot de manera intuïtiva aplicar massatges sense perill de causar cap dany. La naturalesa ens dota de mans, sensibilitat i tots estem qualificats per aplicar massatges calmants d’origen intuïtiu.

El millor exemple és el dels pares amb el seu nadó, és de tots conegut i proclamat dels beneficis del contacte amb el teu fill en l’aspecte afectiu, fins i tot socials, de comunicació, interrelació, desenvolupament. Molts estudis corroboren fefaentment aquest fet.

Indicacions més habituals del Quiromassatge
Contractures i atròfies musculars, adherències, esquinços i distensions, com a coadjuvant en rehabilitacions postquirúrgiques, descàrrega esportiva en totes les seves fases, preparació, prevenció, pre competició i competició.
Combinat amb hidroteràpia, sauna, jacuzzi, banys de contrast, bany turc confereixen tot un ventall terapèutic molt de moda en els nostres dies.
Tònic del sistema circulatori i limfàtic.
Restitució de l’alliberament articular.
Enfortiment i tonificació en tractaments esportius.
Problemes de circulació, limfàtics, hematomes, edemes.
Sedant del sistema nerviós i tònic general. Trastorns i distonies neurovegetatives.
Trastorns de l’aparell locomotor, trauma i reuma com artrosi escoliosi, dorsàlgies, lumbàlgies, cervicàlgies, ciatàlgies i neuràlgies en general; com a suport a altres tractaments més específics i aplicats per altres professionals.
Estimulants de la salut en general com a agent immunitari, unifica llaços d’amistat i socials, millora l’ànim, descàrrega tensions laborals i ajuda a aixecar l’ànim de qui pateix trastorns lleus d’ansietat.
És la base de tractaments anticel.lulítics, reductors, peeling corporal, fangs, xocolata, olis d’oliva, aromateràpia corporal, combinat amb cromoteràpia, vi … i de bellesa-relax en general.
Contraindicacions i precaucions
Malalties dermatològiques infeccioses.
Inflamacions hiper-agudes.
Infeccions i malalties hemorràgiques, tumorals, canceroses i tuberculoses.
Traumatismes amb ferida oberta, fractures i fissures.
Osteomielitis incipient.
Malalties vasculars i sospita de tromboflebitis o flebitis.
Després de correccions quirúrgiques de la columna.
Lesions cerebel·loses, Parkinson, càlculs de ronyó, vesícula …
Durant l’embaràs sol extremitats asseguda o decúbit supí o lateral.
Neuràlgies en fase aguda.
Osteoporosi activa.
Fase aguda de malalties reumàtiques.
Úlceres internes externes o cremades.
Degeneració fibrosa de músculs miopaties i cardiopaties descompensades, marcapassos, bypass …
Existeixen contraindicacions temporals com: hipertensió, intoleràncies, al · lèrgies als olis essencials o vehiculars, àlgies posttraumàtiques agudes, postquirúrgiques, taquicàrdies, crisis gotosas …
Origen i història del quiromaje
Hipòcrates, un dels pares de la medicina occidental actual, ho va denominar “Anaptrisis” i va escriure sobre el massatge en la seva vessant terapèutica aconsellant les friccions en cas de malaltia o luxació de les articulacions, i fins i tot assenyalava la manera més correcta d’aplicar-les.

També realitzava certes manipulacions en la regió abdominal en el tractament del restrenyiment. Hipòcrates solia dir que tots els metges havien d’aprendre a practicar massatge.

Des de fa més de 5000 anys ja hi ha constància de massatges, fregues, aplicació d’ungüents. El Kong va ser el primer tractat de massatge taoista, 2500 AC Ja explicava que el massatge i les respiracions són necessaris per a la conservació i reconducció de les persones cap a la salut.

Tothom està dotat de tot el necessari per donar massatges. És qüestió d’un entrenament amb guia per produir l’efecte desitjat.